24. Juni 2020 · Kommentieren · Kategorien: Bitcoin

Freelance koder, filolog og neurobiolog, Alexandra Elbakyan, søger lidt hjælp fra bitcoin, da platforme som PayPal har afvist hende.

Alexandra Elbakyan ser til BTC for firmahjælp

Elbakyan driver et websted, der giver læserne et væld af akademiske artikler. Dette ville ikke være så dårligt bortset fra at de fleste af disse papirer typisk skal abonneres på og betales for, mens hendes hjemmeside er på udkig efter at tilbyde dem gratis. Så mange som 80 millioner artikler er i øjeblikket tilgængelige via hendes side.

Virksomheden begyndte, da Elbakyan var kandidatstuderende. Hun havde en meget vanskelig tid med at komme på gratis forskning, som hun kunne læse eller citere fra for at tage backup af sine egne studier og kom til den konklusion, at dette var materiale, der skulle være tilgængeligt for alle. Arten af ​​hendes hjemmeside er lidt kontroversiel, idet det ikke giver økonomiske betalinger eller royalties til de originale forfattere af papirerne, så mange betalingsfirmaer – såsom PayPal – nægter at arbejde med hende.

Hun beder nu om, at både Bitcoin Loophole donationer fra både fans og læsere forbliver flydende, og indtil videre har cryptocurrency været en positiv tilføjelse til hendes operationer. I et nyligt interview kommenterede hun, at hun får omkring 600.000 besøg på sit websted hver dag selv fra medlemmer af universiteter og institutioner, der ellers ville have hurtig og nem adgang til denne slags papirer.

Hendes virksomhed – kendt som Sci-Hub – er en praktisk måde for næsten enhver at få fat på førende videnskabelig forskning, hævder hun. John Paul Koning, en økonom, forklarede, hvorfor fiat normalt ikke er en mulighed for tal som Elbakyan:

Til de fleste formål foretrækker folk at bruge regelmæssige fiat-betalinger, fordi de er lette, men når de bliver låst ud, enten fordi de engagerer sig i ulovlige aktiviteter eller lovlige betalinger, der betragtes som socialt uacceptable, bliver bitcoin en mulighed. Mennesker, der er blevet låst ud af disse konventionelle systemer, opdager langsomt, at bitcoin kan tjene dem.

Et par problemer med Crypto

Selv stadig erklærede Elbakyan, at cryptocurrency kun udgør en lille del af de donationer, hun modtager, da mange mennesker stadig ikke har det godt med at bruge det. For det meste kommer betalinger via en russisk finansiel platform kaldet Yandex. Hun forklarede:

Nogen skrev til mig for nylig og sagde, at stofmisbrugere i sit land bruger bitcoin og spurgte, om der var andre måder at donere.

På pressetid ser det ud til, at Sci-Hub klarer sig ret godt for sig selv og samler næsten 1 million dollars til finansiering i løbet af de sidste tre år. Virksomheden er imidlertid ikke berettiget til at bruge nogen amerikansk-baserede finansielle platforme i betragtning af, at det ikke er i god status med mange forlagsvirksomheder. Sci-Hub er mange gange blevet sagsøgt for krænkelse af ophavsret og andre lignende overtrædelser. Flere af dommerne, der fører tilsyn med disse sager, har i sidste ende truffet afgørelse mod Sci-Hub og krævet økonomisk erstatning.

Kommentare geschlossen